Magie van tweelingen

De komst van mijn tweeling kan ik een bijzondere reis noemen. Een magische reis kan ik wel zeggen. Zwanger op mijn 41e, het was niet gepland en voordat ik de eerste echo had droomde ik dat een van de tweeling tegen me zei: “Ik kom niet alleen”. Nu achteraf kan ik zeggen ze zijn niet zomaar gekomen. Op het moment dat je denkt dat je leven er op een bepaalde manier uit gaat zien kan het plotseling op miraculeuze wijze veranderen. Jouw pad, zielenpad, is namelijk al voorbestemd. En blijkbaar heb ik op een eerder moment al gekozen voor deze tweeling, twee prachtige zielen die ieder afzonderlijk gekozen hebben om in dit gezin geboren te worden. Tja dat vind ik dus magisch.

''Magie van tweelingtekeningen; kijk afzonderlijk naar je tweeling en ontdek hun eigen verhaal, wat heeft ieder kind afzonderlijk nodig van jou als ouder?”

Angelique de Vries

Deze  tekeningen zijn gemaakt door mijn tweeling toen ze 1,5 jaar oud waren. Het zijn twee non-figuratieve tekeningen; nog geen herkenbare figuren. In de woonkamer heb ik op de tafel verschillende materialen staan zodat ze zelf kunnen kiezen.

De tekening met de rode stift is van Dexter; hij is heel aanwezig en barst van de energie. Duidelijk zichtbaar in de tekening; hij gebruikt een stift waarmee hij laat zien ik ben zeker van mijn zaak en een statement maakt. Het  hele  papier wordt gebruikt, sterker nog het papier is te klein en hij gaat door op de tafel. Wat het mij o.a. laat zien is dat hij inderdaad veel energie heeft en soms over de grenzen van anderen heen gaat. In dit geval zijn broertje.

De tekening er naast is van zijn broer Mason. Hij begint met een stipje daarna een streepje, heel voorzichtig, met potlood. Niet te dik op het papier, haast niet zichtbaar. Daarnaast is het blad ook niet helemaal gevuld. Ook dit is typerend voor hoe hij is; introvert en kijkt graag de kat uit de boom of eerder gezegd kijkt wat zijn broertje doet. Het stipje laat mij als moeder o.a zien: he zien jullie mij ook ? Het staat voor de ik-fase. Deze tekeningen zijn tegelijkertijd gemaakt door de tweeling en allebei laten ze me hun eigen verhaal zien. En in dit geval zo treffend. Magisch vind ik het!

Heb je nu zelf een tekening van jouw tweeling waarbij je denkt ik zou het wel heel fijn vinden als deze eens gelezen wordt? Onder het kopje tekening-lezingen vertel ik je er graag meer over!

Mijn eerste tekening lezing!

De magie ging door tijdens mijn opleiding voor licentietrainer. We kregen een vrije tekenopdracht. Opleider Eveline Ruitenberg verdeelde de tekeningen en ik kreeg de tekening van Michelle. Mijn eerste lezing live.

“Lieve Michelle,

In jouw tekening zie ik een gekleurde volle boom met stronk. Meerdere kleuren zijn door elkaar heen gebruikt. Om de boom heen zijn verschillende bloemen getekend. Naast de boom is een schommel getekend met daarboven een enorme zon. Deze schijnt als het ware over de schommels heen en geeft warmte en kracht. 
De tekening straalt energie uit, door de krachtige zon die aan de rechterkant staat en de enorme stralen die over de tekening (boom en schommels) uitwijzen. Daarnaast is de boom vol energie getekend er gebeurt een hoop aan de bovenkant van de boom en ook al in de stam (verschillende kleuren, verschillende betekenissen). Spelen er op dit moment een hoop verschillende dingen bij je? De schommels aan de rechterkant (de toekomst) geven mij het gevoel dat je op een tweedeling staat. Voor welk pad kies je? Lastig misschien? De kleur rood wat gebruikt is voor het zitvlak van de schommels symboliseert dat nog extra. Rood staat voor een signaal is er iets wat aandacht vraagt? Heeft dit met de twee schommels te maken? Op welke schommel neem je plaats? Welke kant ga je op? Je mag vertrouwen op je gevoel, de enorm krachtige zon die over de tekening heen schijnt straalt de energie uit dat de toekomst je toelacht en er kracht uit te halen is.”

Meditatie
Tussen de lezingen door hebben we een meditatie gedaan. En dit is wat ik na de meditatie zag in de tekening: Liefde en warmte zijn twee woorden die bij mij opkwamen. De paarse kleur viel nu op. De kleur die terug komt in de boom maar ook in de schommel. Twee symbolen in de tekening waaruit het verlangen van de vraag naar buitenkomt.

Paars staat voor een gespleten gevoel en heeft te maken met lijden. Rood en blauw door elkaar gemengd maakt paars. Zijn er gemengde gevoelens? is er sprake van lijden? Het is ook een kleur die je vaak ziet in een overgangsfase, verandering maar ook met rouw en verdriet.

De tekening gaf mij ook een gevoel van spannend wat er nog in de toekomst gaat gebeuren. Aan de rechterkant, de kant van de toekomst zien we twee lege schommels. Staat deze symbool voor welk pad je op gaat of een gemis? Aan diezelfde rechterkant schijnt een krachtige zon die als het ware zijn warmte en kracht over de twee schommels laat schijnen als een soort bescherming.

Hi Angelique,

Ja ik herken zeker dingen. Ik heb veel verdriet om het verlies van mijn tweelingzus. Ik vind het lastig om een keuze te maken. Doorgaan zoals ik nu bezig ben of toch beginnen als therapeut. En moet ik dat dan alleen doen? Ik wil mijn tweelingzus met me meenemen, maar fysiek moet ik het dan toch alleen doen. Nogal een dilemma. Toch heb ik wel vertrouwen dat het er ooit van komt!

Dankjewel voor deze mooie lezing!

Michelle

De twee lege schommels staan in dit geval voor het gemis van haar tweelingzus. Dat ik zelf een tweeling heb en deze tekening voor haar mocht lezen maakt het voor mij extra bijzonder. En tegelijkertijd geloof ik ook sterk dat de tekeningen niet zomaar op je pad komen. Net zoals dat mijn tweeling niet zomaar op mijn pad is gekomen.
Magisch toch?!
Angelique de Vries