Magie van tweelingen

Met vier kinderen thuis waarvan een tweeling, viel mij op dat de magie tussen tweelingen bijzonder is. Ze hebben een speciale band; al vanaf het prille begin zijn ze samen. Samen in de buik, samen ontdekken, leren van elkaar, hun eigen taaltje. Wat zou er bij ze leven, ieder afzonderlijk? Tijdens mijn opleiding voor licentietrainer voor kindertekeningen lezen en begrijpen van Eveline Ruitenberg leerde ik dat kinderen onbewust maar niet toevallig tekenen. En dat vond ik zo interessant. Want wat laten tweelingen zien onbewust? En wat hebben zij eigenlijk individueel nodig van de ouder? Totaal iets verschillends kan ik je vertellen. Lees hieronder mijn verhaal! 

"Benieuwd naar wat jouw tweeling vertelt in een tekening? Ontvang 50% korting op een lezing. Normaal €100,- nu €50,-. Deze actie geldt tot en met 29 februari 2024! E-mail jouw tekening met de kortingscode; 'NVOM-tekening' naar info@magievankindertekeningen.nl”

Angelique de Vries

Tweeling Dexter en Mason

Deze  tekeningen zijn gemaakt door mijn tweeling toen ze 1,5 jaar oud waren. Het zijn twee non-figuratieve tekeningen; nog geen herkenbare figuren. In de woonkamer heb ik op de tafel verschillende materialen staan zodat ze zelf kunnen kiezen.

De tekening met de rode stift is van Dexter; hij is heel aanwezig en barst van de energie. Duidelijk zichtbaar in de tekening; hij gebruikt een stift waarmee hij laat zien ik ben zeker van mijn zaak en een statement maakt. Het  hele  papier wordt gebruikt, sterker nog het papier is te klein en hij gaat door op de tafel. Wat het mij o.a. laat zien is dat hij inderdaad veel energie heeft en soms over de grenzen van anderen heen gaat. In dit geval zijn broertje.

De tekening er naast is van zijn broer Mason. Hij begint met een stipje daarna een streepje, heel voorzichtig, met potlood. Niet te dik op het papier, haast niet zichtbaar. Daarnaast is het blad ook niet helemaal gevuld. Ook dit is typerend voor hoe hij is; introvert en kijkt graag de kat uit de boom of eerder gezegd kijkt wat zijn broertje doet. Het stipje laat mij als moeder o.a zien: Hè zien jullie mij ook ? Het staat voor de ik-fase. Deze tekeningen zijn tegelijkertijd gemaakt door de tweeling en allebei laten ze me hun eigen verhaal zien en wat ze nodig hebben. 

''Magie van tweelingtekeningen; kijk afzonderlijk naar je tweeling en ontdek hun eigen verhaal, wat heeft ieder kind afzonderlijk nodig van jou als ouder?”

Angelique de Vries

” Wow Angelique! Heel veel herkenbaar, dankjewel! Waardevol om te zien wat er bij de een en bij de ander leeft!

M. is zeker heel gevoelig en kan de wereld soms niet helemaal aan dus dat klopt helemaal. Ook behoefte aan kaders is er zeker, meer dan bij andere kinderen denk ik. M. kijkt zeker tegen zijn broertje op, hoewel hij zelf de oudste is. B. is inderdaad  heel sociaal en aanwezig, dus neemt ook graag het voortouw.” 

Tweeling mama